Winkelmandje
Uw filters

Algemene retourmogelijkheden

Terugsturen binnen 14 dagen (herroepingsrecht)
Bij aankoop op afstand (zoals via een webwinkel) geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen. Dit zogenoemde "herroepingsrecht" betekent dat je in principe alles wat je bij ons koopt, binnen 14 dagen (ingaand op de dag na de dag waarop je de producten hebt ontvangen) zonder opgaaf van reden kunt retourneren, waarna je het aankoopbedrag terugkrijgt.

Voorwaarden
Omwille van gezondheid, veiligheid en hygiëne hanteren wij de volgende strikte voorwaarden ten aanzien van retourzendingen:

1.Het geretourneerde artikel en de verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) waarin het geleverd is, zijn in originele staat
2. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is compleet en onbeschadigd
3. Verzegeling indien aanwezig is niet verbroken
4. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is ongebruikt, ongedragen

Uitzonderingen
In de Algemene Voorwaarden vind je onder Artikel 10, lid 6 en lid 8 uitzonderingen op het herroepingsrecht.

Onderstaande artikelen kunnen uitsluitend geretourneerd worden wanneer de erop aanwezige verzegeling en de verpakking waarin deze geleverd zijn volledig intact is en het artikelen ongedragen en/of ongebruikt en/of ongeopend is:
• Slips
• Strings
• Kousen / pantys
• Catsuits 
• Mondkapjes
• Seks speeltjes en andere artikelen bedoeld voor intiem (o.a. genitaal en/of anaal lichamelijk gebruik
• Tepelversiering
• Artikelen die wij hebben laten maken volgens jouw specificaties (gepersonaliseerde artikelen) zijn uitgesloten van het herroepingsrecht
• DVD's en elektronische apparatuur

Drogisterij artikelen kunnen omwille van hygiëne en veiligheid NOOIT geretourneerd worden als de verzegeling na levering is verbroken. 

Wij crediteren geen facturen van gebruikte of beschadigde artikelen. Christine le Duc behoudt zich het recht voor de creditering aan te passen als niet aan alle voorwaarden is voldaan. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

In geval van overdadige retourzending heeft Christine le Duc het recht om toekomstige bestellingen te weigeren, dan wel voorwaarden daaraan te verbinden.

Wil je iets retourneren?

Hoe moet ik mijn retour aanmelden?
Klik op de bovenstaande link om je retour aan te melden.
Log in met het ordernummer wat vermeld staat op de pakbon, de pakbon heb je eerder via e-mail van ons ontvangen het kan zijn dat deze e-mail in je spambox terecht is gekomen. Het ordernummer begint met de letters WV.
Vervolgens log je in met het e-mail adres waarmee je de bestelling had geplaatst.
Kies daarna het artikel wat je wenst te retourneren en geef de reden op.
Vervolgens download je het retourlabel en plak dit op je retourzending, je kunt je retourpakket gratis afgeven bij een DHL service punt.
Vergeet niet om het retourbewijs te vragen en dit zorgvuldig te bewaren.


Garantie
Wij streven altijd naar klanttevredenheid en een uitstekende service. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat een artikel defect is, niet goed functioneert of dat er een ander probleem met een product is. Hieronder vind je meer informatie over de garantie op onze artikelen.

Gegronde klacht
Garantie heb je alleen bij een gegronde klacht. De klacht is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

- beschadiging door opzet, of door nalatigheid ( bijvoorbeeld water-, val en/of stootschade);
- onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
- normale slijtage en/of beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.
 
Wij volgen bij het afhandelen van artikelklachten uiteraard de wet en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. De wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten.
Wij verzoeken u een gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan ons kenbaar te maken. En altijd uw aankoopbewijs mee te sturen. 

Voor sommige artikelen geldt een uitgebreidere fabrieksgarantie. De termijn en inhoud van deze fabrieksgarantie staan - indien van toepassing - in de gebruiksaanwijzing van het artikel.

Een eventuele fabrieksgarantie doet nooit afbreuk aan de wettelijke garantie.

Christine le Duc is lid van Thuiswinkel Waarborg en bij ons kun je gegarandeerd eenvoudig ruilen en retourneren.

Defecte retouren zonder aankoopbewijs worden niet in behandeling genomen en het artikel wordt op uw kosten naar u retour gezonden

Kan ik een artikel ruilen?
Het is helaas niet mogelijk om een artikel om te ruilen voor bv een andere maat indien je een andere maat of artikel wenst te ontvangen dan dien je hiervoor een nieuwe bestelling te plaatsen.

Wat moet ik doen, als ik een artikel wil terugsturen?
Kijk hiervoor bij de vraag Instructies voor herroeping.

Waar en hoe kan ik mijn artikel retour sturen en zijn er kosten verbonden aan het terugsturen van artikelen? 
Retouren binnen Nederland kun je gratis afgeven bij een DHL-Servicepoint onder vermelding van referentie: CLD (dit kenmerk staat als zodanig in de DHL scanner). Voor een DHL-Servicepoint adres in jouw buurt ga je naar www.dhlparcel.nl. Je hoeft geen retouradres op je pakket te vermelden. Ons adres staat gecodeerd in de barcode op zowel je ontvangen pakket als de pakbon (deze ontvang je per mail) die tevens je retour formulier is. Heb je geen van beiden meer in je bezit zorg dan in ieder dat je je ordernummer op je retour vermeld zodat we je als verzender kunnen herleiden.

Retouren van orders die naar België verzonden hebben we helaas geen gratis retouren regeling. Deze zijn voor eigen rekening.

Werkwijze
Bij je bestelling ontvang je per mail een pakbon als attachment. Deze pakbon is tevens je garantiebewijs en retourformulier
Geef op het retourformulier aan wat je retour zendt, met welke reden en sluit het formulier in bij je retourpakketje zodat wij je retourzending correct kunnen verwerken. Zodra je retour ontvangen en verwerkt is, ontvang je daarvan een bevestiging via email.

Retourbewijs 
Als je de retourzending overdraagt aan de vervoerder, ontvang je een retourbewijs. Bewaar dit zorgvuldig, het is je bewijs van verzending. 

Kan ik mijn retour gratis verzenden?
- Nederland: Ja, dat is gratis wanneer je bovenstaande retour instructies opvolgt en je je retour aanmeldt bij een DHL-Servicepoint (Referentie: CLD). Kies je voor een alternatieve verzendmethode en/of vervoerder dan zijn de retour kosten voor eigen rekening
- België: Nee, helaas is dat (nog) niet mogelijk. Retouren vanuit België komen voor eigen rekening. Vergewis je daarom goed van de retour voorwaarden om te voorkomen dat je retour niet aan de voorwaarden voldoet en deze geweigerd wordt waardoor je onnodige kosten maakt.

Als ik een complete levering terugstuur, krijg ik dan ook de verzendkosten terug?
Ja, stuur je de gehele zending terug, dan krijg je van ons de aankoopsom plus de eerder in rekening gebrachte verzendkosten retour:
- Nederland: € 3,95
- België: € 4,95

Retourneren in een Christine le Duc winkel
Het is niet mogelijk om via de site bestelde artikelen te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. Klik hier voor de retour instructies. Wanneer je artikelen via de winkel had besteld dan dien je deze daar ook weer aan te bieden voor het retourneren of te ruilen.

Retouren van artikelen met een actie-, kortings- of vouchercode
Indien u artikelen retourneert waarop een actie,- kortings-, of vouchercode van toepassing was, wordt deze actie,- kortings-, of vouchercode naar evenredigheid van uw retourzending terug als tegoed voor u genoteerd. Zodra de retourzending bij ons is verwerkt, krijgt u een e-mail met uw nieuwe, persoonlijke kortingscode. Bij een volgende bestelling moet u alleen uw persoonlijke code invullen in het vak “actie-, korting- of vouchercode”. Vervolgens wordt de korting automatisch in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw nieuwe order. 

De uitgebreide voorwaarden voor actie,- kortings-, of vouchercodes kunt u nalezen in “overig verkregen actie-, kortings-, of vouchercodes.” Indien u toch retourneert via ons postbus- of antwoordnummer zullen wij u € 9,25 in rekening moeten brengen. Dit zijn namelijk de kosten die ons worden aangerekend en deze willen wij u besparen.

Instructies voor herroeping
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde formulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. 
ook kun je dit formulier hier downloaden en invullen.

Indienen van je herroeping kan zowel via gewone post als e-mail:

Christine le Duc B.V.
Postbus 21
4530 AA Terneuzen

Email: klantenservice@christine-le-duc.nl

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Je kan de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop jij het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Bewaar zorgvuldig jouw retourbewijs bij afgifte van jouw pakket.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. De terugbetaling kan door ons worden opgeschort totdat wij de geretourneerde goederen terug hebben ontvangen of (in geval van dispuut) totdat je ons een bewijs van retournering van de goederen hebt verstrekt.

Formulier voor herroeping
Gebruik deze link om het  Europees model formulier voor herroeping te downloaden.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.